Dag 1 een mistig en bewolkt Gambia

2u am opstaan .Een douche en een tasje koffie helpen wel om wat wakker te worden,ondanks dat ik de spanning in mijn lijf wel voel dat ik weer ga vliegen. Tara begrijpt ’t niet helemaal, dit is wel een heel raar uur om op te staan , nog beetje geknuffeld met haar en dan staan onze reisgenoten Leo en Dimpke ons op te wachten om een donker en koud achter ons te laten. Tegen 6u zitten we klaar op de Boeing 737, nog warm ingepakt maar klaar voor de zon!

Na een dikke 5u30 vliegen, ontbijtje eten, wat slapen en Netflix kijken maken we een tussenlanding in Dakar omdat ze in Gambia, Banjul, geen kerosine genoeg hadden.

Aankomst in de luchthaven was wel wat anders dan vorige keer, ‘4 fingers on the screen please, and also the other 4, and then your both thumbs’ Dan nog een fotoke, smile.. You are now welcome in the Gambia!

En dan yes eindelijk een mooi weerzien met onze vriend Saikou, onze trouwe gids en ondertussen ook onze gambiaanse familie want zijn kleinste dochter heeft dan ook (ocharme) mijn naam gekregen 😁

Toegekomen in de lodge, vlak naast Saikou, wat een klein paradijsje blijkt te zijn. Veel bloemen, groen, heel verzorgd en proper, groot bed, wc en douche, lieve Britse gastvrouw,.. Yep it’s pretty fine over here!

Uitgenodigd en overheerlijk gegeten bij onze Gambiaanse familie recht over de deur, chicken domoda👍

Daarna de lokale bar bezocht, Green mamba, bekend om zijn lekkere cocktails (€5 😁) , hier op de lodge nog wat bijgepraat en plannen besproken voor de volgende dagen en dan heerlijk gaan slapen!

Little Ingrid