Op weg naar Kunting

Gisteren hebben we reeds wat kunnen oefenen met doosjes stapelen op de auto.  Vandaag worden we op de proef gesteld en moeten er een aantal meer mee… Gewoon hoger stapelen en probleem opgelost 😉.

De dieseltank gevuld (met liter prijzen gelijk aan de onze?!), wat water gekocht onze laatste passagier op gepikt en de rit kan van start.  We hebben gepland een 5 tal uur te rijden. 1 keer te stoppen om iets te eten en het nodige aan de natuur terug te geven.

Alles loopt als een goed gevuld busje en de planning is perfect.  Onderweg zie je wel alles veranderen. Het wordt warmer. De chaufage lijkt wel op te staan via de hete lucht door de “raam conditioning”. De temperatuur klimt gestaag een 11°c, van 28°c naar 39°c in de schaduw. De huisjes worden net iets primitiever en om de zoveel kilometer kom je een dorpje tegen.

Wat wel opvalt, op een lange lege weg, zijn uniformen.  Kinderen onderweg van of naar school, zonder dat je soms kilometers iets tegen komt… Dat is een concept dat je thuis moeilijk te verkopen krijgt denk ik.

Bij onze eerste stop snel wat gegeten van een locale verkoper, een drankje geledigd en de dorre natuur geholpen. Opnieuw van start, in 1 rechte lijn naar Bansang, waar een overzet ons naar de ander kant van de Gambia rivier zal brengen. Vervolgens is het nog 30 a 45 minuten met de auto.

In Bansang aangekomen. Een klein “stadje” met afrikaanse drukte.  Even wachten op onze gids die tickets zou regelen en terug komt met het nieuws dat de overzet het vandaag niet meer zal doen.  Het hoogst nodige uit de auto genomen en met de rugzak een overzet bootje richting de overkant. (Onze wagen neemt een omweg naar een andere overzet en zal ons ontmoeten in het dorp) Een aan de overkant regelen we een Land Rover naar Kunting.  Een deel van de vrouwen nemen een “six wheel drive” (ezel en kar) en twee dames op leeftijd kruipen achter in de laadbak van een vrachtwagen.  De rest gaat gewoon de 15 kilometer te voet. Ondertussen is het bijna 18h00, dus dat wordt voor hen een wandeling in de totale donker.

In Kunting een zeer hartelijk ontvangst met heeel veel mensen, muziek en dansen. Na wat formaliteiten een lekkere maaltijd gekregen. Veel te veel, maar heerlijk.

Uiteindelijk nog wat nagepraat over de dag, wat ons te doen staat en hoe we het gaan proberen aanpakken.  Onze bedden gemaakt en de nachtrust op gezocht.  Het was voor mezelf slapen onder blote hemel, zalig donker, mooie sterren hemel. Maar de volumeknop van al die dieren heb ik niet gevonden.😎


Een reactie op “Op weg naar Kunting

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.